Accuworld is specialist in e-bike accu’s

De e-bike is de afgelopen jaren steeds meer populair geworden in Nederland. De verkoop van de elektrische fiets is de laatste jaren zelfs de reguliere fiets voorbij gegaan. Waar voorheen het beeld bestond dat vooral ouderen op een e-bike reden, is dat allang niet meer het geval. De e-bike is er voor iedereen; jong en oud zijn verknocht aan het gemak van de elektrische fiets. Accuworld werkt al vele jaren met e-bike en de accu’s van deze fietsen. Hierdoor hebben wij uitgebreide ervaring met alle soorten en merken en helpen we jou graag.

Accuworld - e-bike - elektrische fietsVoordelen

De voordelen zijn dan ook heel helder; je fietst met een fractie van de inspanning die je met een reguliere fiets zou leveren. Hierdoor is het ook mogelijk om gemakkelijk hogere snelheden te behalen en langere afstanden te fietsen. Doordat je je niet zo hoeft in te spannen tijdens het trappen, is de e-bike ideaal voor woon-werk verkeer en om mee naar school te gaan. Je komt immers niet compleet bezweet aan. Daarnaast biedt het ouderen, die normaal niet meer goed kunnen fietsen, de mogelijkheid om toch mobiel te blijven. Dit is van grote toegevoegde waarde en komt bij veel oudere kopers ook als reden naar boven voor de aanschaf.

Nadelen

De e-bike heeft ook enkele nadelen. Zo ligt de aanschafprijs een stuk hoger dan van een reguliere fiets. De gemiddelde prijs voor een kwalitatief goede fiets ligt tussen de 1500 en 2500 euro. Daarnaast is het bereik van de e-bike beperkt door de capaciteit van de accu.

Problemen en veiligheid

Helaas is het zo dat een reparatie aan de elektrische componenten én accu van een e-bike een lastige opgave is voor de meeste consumenten. Slechte kwaliteit onderdelen of verkeerde reparaties kunnen voor problemen en onveilige situaties zorgen. Gelukkig kan Accuworld jou helpen wanneer jij problemen hebt met jouw accu, of de elektrische onderdelen, zoals het Battery Management System.

Accuworld richt zich op het repareren en reviseren van e-bike accu’s. Door de jaren heen hebben onze vakmensen elk type accu en elk soort e-bike in de handen gehad en mee gewerkt. We hebben gezien dat onderdelen van lage kwaliteit, zoals uit China, niet goed werken én niet veilig zijn. Om deze reden werken wij alleen met onderdelen van bekende en grote merken, zoals Panasonic, LG, Samsung en Sony.

Accuworld helpt jou graag wanneer jij problemen ondervindt met jouw e-bike:

  • Is de actieradius minder?
  • Laadt de accu niet meer op?
  • Werkt het Battery Management Systeem niet meer naar behoren?

Wellicht zijn er problemen met de accu.

Onze specialisten kunnen jouw accu helemaal doormeten en precies vertellen wat ermee aan de hand is. Wanneer reparatie of revisie nodig, of mogelijk is, bespaar je veel geld ten opzichte van de aanschaf van een nieuwe accu. Het is dus zeker de moeite waard om contact met ons op te nemen wanneer jij merkt of vermoed dat de accu van jouw elektrische fiets niet meer helemaal goed is.

Neem contact met ons op